Ce tipuri de dans se potrivesc cu personalitatea ta

Stiluri de dans

Ce tipuri de dans sa alegem in functie de personalitate

Tipuri de dans, nu este usor sa alegi. Dacă vrei să te înscrii la cursuri de dans, dar încă nu știi ce fel de cursuri ți s-ar potrivi, noi venim în ajutorul tău și îți recomandăm câteva tipuri de dans în funcție de personalitatea ta.

Studiile psihologice au demonstrat faptul că anumite stiluri de dans se potrivesc perfect cu anumite tipologii de personalitate.

 

Tipuri de dans

Cursuri de dansuri de societate perfecte pentru persoanele timide

În categoria dansurilor de societate intră vasul lent, valsul vienez sau tango-ul.

Sociologii susțin că aceste cursuri de dansuri de societate sunt mai potrivite pentru persoanele introvertite, timide, aceste tipuri de dansuri având la bază mișcări suave și line.

Aceste tipuri de dansuri îți vor da acea încredere în tine care îți lipsește și te vor ajuta să îți exprimi mult mai bine gândurile și sentimentele.

Mai mult decât atât, tangoul este recunoscut pentru efectele sale de tonifiere a gambelor și a coapselor, în timp ce valsul îți întărește mușchii picioarelor și îți îmbunătățește respirația.

 

Cursuri de dans oriental – potrivite persoanelor exotice și misterioase

 

Dansul oriental este cel mai vechi dans din lume, fiind o modalitate de exprimare a feminității. Unii consideră că dansul oriental este o adevărată artă și nu poate fi practicat de orice persoană.

De aceea, cursurile de dans oriental se adresează în special persoanelor exotice, dezinvolte, care nu ezită să își folosească trupul pentru a-și exprima senzualitatea. Dansul oriental te poate ajuta să scapi de prejudecăți, să ai o atitudine provocatoare și să îți redescoperi feminitatea.

Mai mult decât atât, dansul oriental te va ajuta să descoperi că orice femeie este frumoasă și seducătoare în momentul în care are o atitudine plină de încredere.

Deși este privit de cele mai multe ori ca un tip de dans mult mai provocator, specialiștii spun că dansul oriental este cea mai pură formă de exprimare a puterii feminine și că acest dans merge dincolo de formele corpului femeii.

Cursuri de street dance – pentru persoanele active

Stiluri de dans Street dance Galati

 

Stilul Street Dance este un dans puternic care ajută foarte mult la dezvoltarea vitalității, a coordonării și a încrederii.

Cursurile de dans din această categorie sunt potrivite persoanelor active care doresc să ardă multe calorii. Se spune că 2 ore de dans ritmic ar aproximativ 500 de calorii, ceea ce înseamnă destul de mult.

Mai mult decât atât, cu ajutorul dansurilor ritmice vei elimina multe toxine și vei elibera toate energiile negative. Deci dacă îți place să ai o viață cât mai activă, cu activități cât mai diverse, te invităm să te înscrii la cursurile de street dance!

Cursuri de balet – pentru persoane grațioase

Balerinele sunt ființe suple și extrem de grațioase, cu o postură impunătoare, dar care transmite multă sensibilitate în același timp. Tocmai de aceea cursurile de balet se adresează persoanelor care își doresc să își exploreze grația și sensibilitatea.

În cadrul acestor cursuri, vei învăța cum să îți ții spatele într-o poziție corectă și capul sus întotdeauna, în semn de demnitate. Mai mult decât atât, baletul îți va dezvolta flexibilitatea picioarelor și elasticitatea corporală.

În concluzie, înainte de a te înscrie la un anumit curs de dans, asigură-te că acesta se potrivește personalității tale. Este extrem de important să găsești un stilul de dans care să se plieze felului tău de a fi și să te reprezinte în totalitate.

Acum ca, stii ce fel de tipuri de dans să alegi în funcție de personalitatea ta nu ramane decat sa suni la studio-ul de dans din apropierea ta.

Dezvoltare personala prin dans si muzica

Dezvoltare personala prin dans, de multe ori se spune că dansul este o artă, o formă de uniune între trup și suflet, o formă de manifestare și de exprimare a sentimentelor.
 
De prea puține ori se vorbește despre efectele dansului asupra dezvoltării personale, asupra stimei ...