Dezvoltare personală prin dans
Bun venit pe Azurdancestudio | 0040737560815

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Dezvoltare prin dans
08
Iun 2017

Dezvoltare personala prin dans

Dezvoltare personală prin dans

Dezvoltare personala prin dans, de multe ori se spune că dansul este o artă, o formă de uniune între trup și suflet, o formă de manifestare și de exprimare a sentimentelor. De prea puține ori se vorbește despre efectele dansului asupra dezvoltării personale, asupra stimei și încrederii de sine.

Dacă ești o persoană introvertită, căreia îi este foarte greu să își exteriorizeze sentimentele, primul pas pe care ar trebui să îl faci este să te înscrii la orice fel de curs de dans pentru a te ajuta in dezvoltare personala prin dans.

Dezvoltare personala prin dans

Vei observa că încă de la primul curs, vei avea o perspectivă diferită față de tine, vei învăța un nou mod de a comunica, bazat pe conștientizare, creativitate, deschidere și încredere.

Vei învăța că prin dans, îți poți exprima toate sentimentele într-un fel în care nu ai reușit până acum.

Ce stiluri de dans se potrivesc cu personalitatea ta

Ce stiluri de dans sa alegem in functie de personalitate Stiluri de dans, nu este usor sa alegi.
Dacă vrei să te înscrii la cursuri de dans, dar încă nu știi ce fel de cursuri ți s-ar potrivi, noi venim în ajutorul tău și îți recomandăm câteva tipuri de dans în …

Majoritatea persoanelor se înscriu la cursuri de dans pentru a avea o activitate de rutină care să le ofere un anumit grad de satisfacție și relaxare. Unii se înscriu pentru socializare, alții se înscriu doar pentru că au o pasiune pentru un anumit stil de dans.

Există și o categorie de persoane care văd cursurile de dans ca o terapie, ca un mod de autocunoaștere și dezvoltare.

Dacă reușești să privești dincolo de tehnicile de dans și de pașii pe care trebuie să îi repeți după antrenorul tău, vei observa că dansul este mult mai mult decât atât.

Cum va recastigati increderea ?

 

Primul lucru pe care îl vei învăța în cadrul unui curs de dans este cum să ai o postură corect. 

Atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi, este important să știm să ținem spatele drept, capul sus și privirea demnă, pentru a putea fi luați în seamă.

Acest lucru este extrem de important și pentru stima de sine.

Poate te întrebi de ce este important să ai o postură corectă a corpului.

Specialiștii susțin că o postură incorectă, prea aplecată sau prea torsionată forțează mușchii și ligamentele se mențină corpul în echilibru, lucru ce poate determina oboseală, dureri de spate, anxietate, dureri de cap, lipsă de concentrare, etc.

 

Mai mult decât atât, pe termen lung, o postură incorectă va duce la afecțiuni ale sistemului cardiovascular, respirator sau central nervos și vegetativ.

Cu alte cuvinte, o postură incorectă nu îți afectează doar respectul de sine, ci și organismul.

Un alt lucru important pe care ți-l vor spune antrenorii tăi este să îți iubești corpul și să nu eziți să ți-l pui în valoare în momentul dansului.

Până la urmă, dansul face parte din categoria limbajului non-verbal și este important să transmiți exact ceea ce simți.

Mai mult decât atât, acest lucru îți va da și încredere în tine și te va ajuta și în viața de zi cu zi si te va ajuta.

 

Dezvoltare personala prin dans, muzica si ritm

 

Chiar și studiile realizate susțin faptul că dansul și implicit cursurile de dans contribuie semnificativ la dezvoltarea personală.

Rezultatele studiilor au arătat faptul că persoanele care participă la diverse lectii de dans în mod regular se bucură de o mai bună abilitate de comunicare și o deschidere mai mare către cei din jurul lor.

Din punct de vedere social, dansul îți dezvoltă mult mai bine personalitate și îți influențează într-un mod pozitiv modul de a relaționa în viața de zi cu zi.

Mai mult decât atât, în urma participării la cursurile de dans, vei observa că relaționarea cu persoanele de sex opus devine mai ușoară și mai naturală, fără emoții.

În concluzie, dacă simți că ai nevoie de un impuls, că ai nevoie să îți crește nivelul de încredere și de stimă de sine, nu ezita și înscrie-te la un curs de dans și vei vedea imediat rezultatele pentru o dezvoltare personala prin dans.

#azurdancestudio


Articole asemanatoare