Cursuri de dans

Cursuri de dans puse in practica de instructori scoli de dans Azurdancestudio locul unde studenții primesc o educație de dans de calitate într-un mediu favorabil și competitiv.

Accentul în toate clasele Azurdancestudio este de a preda aprecierea și bucuria fata de arta dansului, creând în același timp o experiență pozitivă.

Dansul este o artă pe care toată lumea dorește să o exceleze. Există multe forme de dans care pot fi învățate. Formele de dans diferă de la o țară la alta, de la un stat la altul și chiar de la o religie la alta.

Dansul este cel mai bun mod de a vă vindeca și uneori chiar devine cel mai bun prieten al unei persoane. Formele de dans se disting chiar pe baza îmbrăcămintei, pantofilor și a muzicii.

Diferite tipuri de dansuri și stiluri de dans care sunt predominante în întreaga lume, sunt o indicație a popularității acestei forme de artă. Fiecare formă de dans are propria identitate unică. Fiecare dans este frumos în felul său și are un apel față de personalitate.

Fiecare țară are o abordare distinctă cu privire la stilul său de dans, în care etnicii din întreaga lume îmbină forme de dans și chiar creează altele noi, transformând însăși ideea dansului.

Indiferent dacă este efectuat din motive profesionale sau pur și simplu ca un hobby, orice formă de dans are puterea de a lega oamenii din diferite părți ale lumii. Iată câteva dintre tipurile de dansuri care sunt foarte populare până în prezent in cadrul studioului Azurdancestudio.

Cursuri de dans practicate

Consultați lista de mai jos, care vă va ajuta să cunoașteți cele mai importante forme de dans prevalente în Romania și în lume.

Stil de dans Balet

Formă de dans Balet

Clasele de balet sunt oferite elevilor de la nivel de incepator la nivel avansat. Studiul baletului poate incepe în jurul vârstei de patru ani atunci când un copil este capabil să se concentreze si sa reuseasca sa invete o coregrafie.

Stil de dans Tap

Formă de dans Tap

Studiul modelelor de ritm și articulare a picioarelor este aprofundat în cadrul clasele de tap. Cursanti vor învăța o varietate de pași de tap și vor deveni capabili să pună aceste mișcări împreună pentru a forma combinații și rutine.

Stil de dans Modern

Formă de dans Modern

Dansul modern este un stil care a fost creat ca răspuns la structura rigida a tehnicii de balet. Cursanti de dans modern vor învăța să-și folosească trupurile în moduri noi și să experimenteze libertatea acestui stil de dans.

Stil de dans Jazz

Formă de dans Jazz

Jazz-ul include influențe din multe stiluri venerabile diferite ale trecutului și ale prezentului. Jazzul este o formă de artă care se schimbă în mod constant și foloseste elemente din dansul modern si liric.

Stil de dans Jaz Hop

Formă de dans Jazz-Hop

În această clasă, cursanti vor putea să învețe elementele de bază din Jazz și Hip Hop într-un mediu amuzant și prietenos. De-a lungul timpului stilul Jazz-Hop a trecut de la un dans stradal la un dans teatral.

Stil de dans Lyrical

Formă de dans Lyrical

Dansul liric are rolul de-a transmite emoție prin mișcare. În dansul liric, dansatorul exprimă versurile unor balade. La aceste cursuri se accepta copii de peste 7 ani.

Stil de dans Belly Dance

Formă de dans Belly Dance

Clasele sunt pregătite să exploreze fiecare pas de bază și practica necesară a dansului oriental. Cursurile sunt bazate pe aplicarea unor seturi de miscari naturale și combinați cu intregul corp.

Stil de dans Hip Hop

Formă de dans Hip Hop

Hip hop-ul a preluat scena de dans în ultimii ani. Acest stil de dans încorporează multe elemente ale dansului stradal și poate fi văzut aproape oriunde de la televizor la filme și videoclipuri muzicale.

Stil de dans Stepdance

Formă de dans Stepdance

Step-ul (stepdance) este o formă de dans care scoate ritmuri doar cu picioarele și este una dintre vechiile tradiții englezesti cu variații regionale și locale. Dans efectuat cu mâinile păstrate langa corp.

Stil de dans Tango

Formă de dans Tango

Tango-ul argentinian este dansat folosind îmbrățișari. Cu toate acestea, îmbrățișarea nu este rigidă, este relaxată astfel încât miscarile pot fi efectuate confortabil.

Stil de dans Bachata

Formă de dans Bachata

Stilul de dans Bachata are un joc de picioare foarte simplu, care se mișcă într-o parte în alta sau înainte și înapoi in mișcare. Caracterul romantic al Bachatei se realizează prin acțiuni corporale senzuale.

Stil de dans Bolero

Formă de dans Bolero

Stilul de dans Bolero are câteva caracteristici diferite față de ruda cubaneză, Rumba. Stilul Bolero a început inițial ca un dans de cuplu. Stilul de dans Bolero transmite multa drama și romantism.

Stil de dans Foxtrot

Formă de dans Foxtrot

Componentele de bază ale stilului FoxTrot sunt pașii de inainte și pașii laterali. In salile de dans pline și cluburi acest dans necesită pași scurți.FoxTrot se caracterizează printr-o ușurință in mișcare dând acestui dans un aspect de dans elegant.

Stil de dans Hustle

Formă de dans Hustle

Stilul de dans Hustle cuprins din intoarceri, rotiri și împingeri sunt principalele componentele ale acestui stil de dans. Dansatorii cu experienta vor folosi timpi si sincronizării, împreună cu stilul elaborat al brațelor pentru un spectaculos dans.

Stil de dans Mambo

Formă de dans Mambo

Mambo este un stil de dans latin al Cubei. Mambo a fost inventat în anii 1930 de compozitorul cubanez Arsenio Rodríguez. Fuziunea muzicii Swing și a muzicii Cubaneze a produs acest ritm fascinant și la rândul său, a creat un dans senzațional.

Stil de dans Merengue

Formă de dans Merengue

Stilul de dans Merengue, dansat in pașii de mers și pașii laterali sunt componentele de bază ale dansului Merengue. Acest dans este introdus ca un dans de marș, dar poate fi dezvoltat în ceva foarte ritmic.

Stil de dans Cha Cha

Formă de dans Cha Cha

In cadrul claselor de Cha Cha ve-ti învăța elementele de bază ale dansului cu stil latin. Acest ritm este derivat din Rumba și Mambo si este foarte usor astfel incat toată lumea poate învăța Cha Cha

Stil de dans Rumba

Formă de dans Rumba

Rumba este un dans romantic, unul din cele mai populare dansuri latino. Un stil de dans plin de mișcări de șold care sunt folosite în majoritatea dansurilor latine populare.